Daikon – velká dlouhá bílá ředkev
Vánoce a Nový rok, jsou časem, kdy se stoly prohýbají jídlem a cukrovím, různými delikatesami a spousta z vás mi píše, že vás po jídle bolí žaludek, či žlučník, že byste si tak rádi dali něco dobrého a nemůžete, protože to nestrávíte a je vám těžko. Máte pocit plného žaludku a tak se jen smutně díváte na všechny ty dobroty.
Mám pro vás jednu praktickou radu. Kupte si velkou dlouhou bílou ředkev, která se jmenuje Daikon, prodává se vesměs ve všech prodejnách zeleniny. Pokud byste ji nesehnali, tak si kupte kulatou bílou ředkev vodnici, nebo klasické červené ředkvičky.
Doporučuji jíst ke každému jídlu a věřte, že vás už nikdy nepovezou se žlučníkem na pohotovost.
Zdraví máte jen jedno!
Příprava
5 min.
Vaření
0 min
Celkem
25 min
Suroviny
Postup
1.
Připravte si struhadlo, misku, a špetku soli
Ředkev oloupejte a
nastrouhejte na jemném struhadle
Natlačte rukou do misky
Posolte
2.
Nechte cca 20 minut odstát
3.
Přidejte 1 plnou polévkovou lžíci ke každému jídlu (hlavně smaženému).
Se všemi ostatními ředkvemi je postup stejný.
Tip
Pokud si nastrouháte větší množství než sníte, nevadí, nastrouhaná ředkev takto může kvasit až 3 dny, je pak výraznější chuti.