Podzimní detox pro vaše skvělé zdraví

Průvodce Podzimní detoxikací s  Rabanonem!

Vítám vás v průvodci Podzimní detoxikací s Rabanonem

Jak začít s podzimní očistou? Jaký zvolit druh půstu? A jak správně očistit tělo, abyste dosáhli maximálních výsledků?

Na tyto otázky vám ráda odpovím. Prakticky si projdeme krok za krokem celý proces na této stránce. Přeji vám mnoho úspěchů a těším se, že vám Podzimní očista přinese spoustu užitku!

Pro přístup ke kurzu se musíte přihlásit do svého účtu.
Ještě kurz nemáte a chcete si ho spustit? Zde si ho můžete výhodně zakoupit –>

Půst

Půst může mít významný vliv na jarní detoxikaci těla tím, že omezuje příjem potravy a umožňuje tělu věnovat více energie procesu detoxikace. Během půstu se tělo čistí a odstraňuje toxiny a odpadní látky, které se mohou hromadit v těle.
Půst také může pomoci tělu snížit hladinu cukru v krvi a podpořit regeneraci buněk a tkání. Během půstu se také zvyšuje aktivita imunitního systému, což může pomoci tělu bojovat proti infekcím a chorobám.

Je však důležité brát v úvahu, že půst není vhodný pro každého a může být nebezpečný pro lidi s určitými zdravotními problémy, jako jsou například diabetici, lidé s nízkým krevním tlakem a těhotné ženy. Proto je důležité konzultovat půst s lékařem nebo odborníkem na výživu, aby se minimalizovaly možné rizika.

Na půst je dobré se vnitřně, mentálně připravit. Naplánujte si jej v době, kdy víte, že nebudete nikam cestovat, nic závažného řešit. Připravte si vonné svíčky, aromalampu s příjemnou vůní, pokud vám bude chladněji, tak teplejší svetr a řekněte si jdu do toho. Pokud je to možné -odpočívejte, čtěte si, relaxujte.

Nejlepších výsledků jsem se svými klienty jsem dosáhla, když drželi rýžový půst buď jeden den, nebo tři dny, nebo 5 dnů.
Pokud jste půst nikdy nedrželi začněte jedním dnem. Poté přejděte na 3 dny nebo 5 dnů. Uvidíte, jak se vám bude dařit. Více než o žaludek jde o hlavu :) Uvědomit si, že se čistíte a dopřáváte vašemu tělu aby z něj mohlo odejít vše špatné. Uklízíte si v něm.

Kombinaci vašeho půstu při 3 nebo 5 dnech nechám na vás. Půst držte alespoň po dobu 6 týdnů, nejlépe do začátku prosince.

1.Varianta půstu

Ráno si připravíte rabanon, jak jsme si již řekli a pak už nic celý den nejíte. Celý den pouze pijete buď horký čaj bancha nebo teplou vodu s jablečným octem. Na 1 litr vody dáte polévkovou lžící jablečného octa. Během dne vypijte alespoň 1l čaje bancha + 1 litr vody s jablečným octem.
Nemusíte se obávat, že vaše tělo bude hladovět. Pokud do jednodenního půstu půjdete s tím, že se ten den vyčistíte, tak hlad mít zaručeně nebudete.
Je dobré si naplánovat svůj půst na den, kdy nemáte žádnou fyzickou nebo psychickou zátěž. Je pak složitější se ubránit něco takzvaně strčit do pusy. 

2.Varianta půstu

Ráno si připravíte rabanon, jak jsme si již řekli. 3x až 5x denně, jíte uvařenou rýži natural a k rýži si vždy dáte 2 polévkové lžíce kvašeného zelí nebo pickles, pořádně posypete opraženými dýńovými semínky, alespoň 2 PL.  Celý den opět popíjíte čaj Kukicha a zázvorový čaj s citronem. Množství nejméně 2 litry.

3.Varianta půstu

Ráno si připravíte a vypijete Rabanon. Po dvaceti minutách posnídáte rýži natural s uvařenou mrkví. Přidáte lžíci kvašeného zelí. 2 PL opražených dýňových semínek.
Celý zbytek dne již nic nejíte a jen pijete opět čaj Kukicha a zázvorový čaj s citronem

4.Varianta půstu

Ráno si připravíte a vypijete Rabanon. Po dvaceti minutách posnídáte rýži natural s čerstvě uvařenou mrkví. Na talíř si přidáte i polévkovou lžíci kvašeného zelí. 2 PL opraženého dýňového semínka.Celý den opět pijete čaj Kukicha a zázvorový čaj s citronem. K večeři si čerstvě připravíte rýži natural s mrkví a opět s polévkovou lžící kvašeného zelí a 2 PL praženého dýňového semínka 

Jak svůj půstu budete kombinovat je jen na vás. Mé doporučení je buď jeden, tři nebo pět dnů. Takto vedený půst má nejlepší výsledky, co se týká očisty. Prosím nejde o to, se týrat, ale užít si to, že se vaše tělo čistí. Pokud se při vašem půstu projeví jakékoli nežádoucí pocity a stavy, napište mi na dagmarluzna@gmail.com
Může jít o běžný projev, ale nemusí a bude lepší si to se mnou projít na konzultaci.

Pokud jste opravdu nikdy půst na očistu nezkoušleli, začněte jednodenním půstem.
Večer před jakýmkoliv plánovaným půstem si dáte už jen lehkou zeleninovou miso polévku. Po skončení kterékoli varianty půstu, si dáte ráno ke snídani lehkou zeleninovou miso polévku. Oběd už normálně jíte. 

Jak užívat RABANON

Důležité je, abyste rabanon užívali správně, jedině tak bude mít 100% účinky pro vaši očistu.

Ráno na lačno si uvaříte 2 dcl vody např. ve varné konvici. Vlijete do hrnku nebo skleničky, tak jako byste si zalívali kafe. Ampulku Rabanonu nejdříve protřesete , držíte ji nad hrnkem nebo skleničkou s uvařenou vodou, a pak ji otevřete ulomením obou konců. Nejdříve jednoho pak druhého. Jde to lehce, nemusíte se bát. Ampulka je vyrobená tak, že se o ní nepořežete.

Obsah ampulky takto vlijete do připravené horké vody a přidáte polévkovou lžici citronové šťávy. Promícháte a po malých doušcích vypijete celé, co nejvíc teplé.

Další velmi důležitou věcí je, že 20-30 minut po vypití rabanonu nic nejezte ani nepijte čaj nebo kávu. Nechte rabanon ať se může dostat tam kam má a nemíchá se na své cestě s ničím jiným.

Tuto kůru doporučuji dělat minimálně 20 dní po sobě. Nejlepších výsledků ovšem dosáhnete když si uděláte kůru na 40 dnů a ampulky použijete vždy dvě naráz. 

Rabanonu si můžete objednat zde

Ampule s rabanonem si můžete výhodně objednat v tomto eshopu. 

Recepty po půstu

Po půstu si můžete připravit tyto recepty, které vám pomohou s popůstovým přechodem a budou vám zaručeně chutnat.

Na podzim jak jsem již řekla zařazujeme hlavně tyto potraviny:
rýže natural, tj. hnědá rýže, můžeme zařadit i červenou rýži, nebo cernou. Dále kysané zelí a pikantní chutě, jako je česnek, zázvor, chilli, křen,

Teď se spolu podíváme na recepty, které si určitě zařaďte do svého jídelníčku. 

Strouhaná ředkev Daikon

Do svého podzimního jídelníčku rozhodně zařaďte strouhanou ředkev Daikon, kterou budete jíst jako přílohu ke každému jídlu.

Suroviny

  • 1 větší dlouhou bílou ředkev daikon
  • špetka soli

Postup

1.

Oloupejte ředkev Daikon a nastrouhejte ji na jemném struhadle.

2.

Přidejte špetku soli a důkladně promíchejte.

3.

Natlačte směs do misky a nechte půl hodiny odležet.

4.

Přidejte strouhanou ředkev jako přílohu ke každému jídlu, zejména k smaženým pokrmům.

Takto vykvašenou zeleninu můžete jíst jako přílohu ke každému jídlu, nebo jen samostatně, třeba na odpolední svačinu.

Rýže s mandlemi pro posílení imunity

Tato rýže s mandlemi je skvělým způsobem, jak posílit imunitní systém a dodat tělu energii. Můžete použít rýži natural, červenou, nebo černou rýži a v tomto receptu si do ní přidáte mandle

Suroviny

  • 1 hrnek rýže
  • 2 polévkové lžíce loupaných mandlí
  • 2 hrnky vody
  • Špetka soli

Postup

1.

Rýži důkladně propláchněte ve studené vodě a nechte namočit na 6 hodin nebo přes noc.

2.

Přidejte loupané mandle a špetku soli.

3.

Pokud máte tlakový hrnec, vařte rýži pod tlakem po dobu 45 minut. Pokud ne, vařte v běžném hrnci s víkem 1 hodinu a 15 minut. Důležité: Při vaření v běžném hrnci kontrolujte množství vody, případně dolévejte horkou vodu.

Uvařená rýže je měkká, hladká, příjemně nasládlá. Takto připravenou rýži dáváme jako přílohu…. např. k fazolím v křenové omáčce
Pokud by se vám stalo, že rýži nesníte ten den, rozmixujte si ji druhý den na snídaňovou kaši.
Konzumací takto uvařené rýže získáte velmi silnou imunitu.

Fazole v křenové omáčce pro vitalitu

Na podzim jak jsem se již zmínila, zařazujte hodně luštěnin, fazole, hrách, čočku, cizrnu. Zkuste si tento recept na fazole v křenové omáčce. Tento recept na fazole v křenové omáčce posílí váš energetický systém a dodá vám potřebnou vitalitu.

Suroviny

  • 250 g bílých fazolí
  • 1 kus řasy kombu
  • Sůl
  • 3 stonky celeru
  • 3 polévkové lžíce jemné špaldové nebo rýžové mouky
  • 300 ml rýžového mléka
  • 1 lžíce umeocta
  • 1 lžíce sojové omáčky shoyu
  • 1 lžíce zázvorové šťávy
  • 1 lžíce nastrouhaného křenu
  • Voda

Postup

1.

Fazole namočte, nejlépe přez noc. Poté je slijte a vložte do hrnce.

2.

Namáčecí vodu slijeme, vložíme do kastrolu, přidáme řasu kombu, omyté stopky z celeru a zalijeme vodou tak, aby byla 3 cm nad fazolemi.

3.

Pokud máte tlakový hrnec, vařte fazole pod tlakem 1 hodinu. V běžném hrnci vařte pod pokličkou 1,5 hodiny. Při vaření v běžném hrnci sledujte množství vody a případně dolévejte horkou vodou.

4.

Scedíme, ale tekutinu s fazolí uschováme, a asi jednu třetinu fazolí odebereme. Rozmixujeme je a vrátíme do vody ve které se vařily. Utvoří se nám hladká omáčka.

5.

Mouku rozmícháme v rýžovém mléku a vlijeme do omáčky.

6

Uvedeme do varu, podle chuti přidáme umeocet, sojovou omáčku a odstavíme z plotny. Dochutíme zázvorovou štávou a křenem.

7.

Do omáčky vsypeme celé fazole a promícháme a podáváme.

Kysané Zelí pro Zdraví a Energií

Kysané zelí je nejen chutné, ale také plné prospěšných látek, které mohou posílit vaše zdraví a dodat vám energii. Zahrnutí kysaného zelí do vašeho jídelníčku může mít nespočet pozitivních účinků. 

Proč Je Kysané Zelí Tak Užitečné?
  • Podporuje zdravou trávicí soustavu.
  • Pomáhá při odstraňování plísní a kvasinek z těla.
  • Regeneruje játra a tlusté střevo.
  • Posiluje imunitní systém.

Suroviny

  • 1 kg zelí
  • 1 cibule
  • 2-3 dkg mořské soli
  • Lžíce kmínu
  • Bobkový list
  • Nové koření
  • 2-3 stroužky česneku

Postup

1.

Zelí nakrájejte a osolte, nechte odtéct přebytečnou šťávu.

2.

Nakrájejte cibuli a česnek na jemno.

3.

Vše smíchejte se zelím a důkladně napěchujte do kvasné nádoby, může to být keramický kvasný hrnec nebo klasická sklenice, kterou zatížíte.

4.

Nechte kvasit cca 5-6 týdnů.

S tímto receptem na kysané zelí můžete začít posilovat své zdraví a získat více energie. Kysané zelí je neocenitelným přírodním pomocníkem, který vám může pomoci překonat mnoho zdravotních problémů.

Poslechněte si pravidelný podcast pro zdraví

Budete překvapeni, jak se dokáže změnit vaše zdraví jen pouhou změnou jídelníčku

Ing.Dagmar Lužná

Zbavte se zdravotních potíží. Ráda vám pomůžu

Jsem tu pro zdravé i nemocné. Lidé se zdravotními problémy mi často říkají, že jsem byla tou poslední ,,inštancí" za kterou šli. Vždy jsou překvapeni, jak se dokáže změnit jejich zdraví jen pomocí stravy. Pojďte si promluvit:

Ing. Dagmar Lužná

Autorka bestselleru mezi kuchařkami Makrobiotické vaření. Prodáno více než 20 000 výtisků

Autorka knih:
Makrobiotické vaření.
Makrobiotický léčebný talíř I
Makrobiotický léčebný talíř II
Makrobiotické dobroty babiček Dáši a Světlany
Vaříme pro děti podle makrobiotických zásad
Kouzlo kvásku

Zakladatelka Institutu Makrobiotiky
Makrobiotické poradenství
Lektorka makrobiotické stravy
Lektorka cvičení Zhineng Qi Gong

© Ing.Dagmar Lužná | info@dagmarluzna.cz  | Ochrana osobních údajů+420 602 545 523