Co dělat, když začnou potíže s močovým měchýřem?

Každá druhá žena ví o čem je řeč, a každá třetí žena má záněty močového měchýře opakovaně, hlavně teď při přechodu do zimního období.

Potíže s močovým měchýřem jdou většinou velmi rychle, večer je měchýř ještě dobrý, ale ráno už pocit tlaku, pálení a řezání, a do několika hodin i krev v moči.

Antibiotika neřeší příčinu, a tak se můžete neustále točit v kolečku potíží až to odnesou ledviny.

Pomůže vám pouze změna stravy. Jaká? Poslechněte si v dnešním podcastu. Dozvíte se čemu rozhodně vyhnout, jaká je rychlá pomoc a také několik receptů, které vám pomohou se zánětů zbavit. 

Recepty pro zdravý močový měchýř

Léčivý Odvar proti Zánětu

Pomáhá při zánětu močového měchýře

Suroviny

  • 1 litr vody
  • 2 polévkové lžíce fazolí adzuki
  • 5 kusů houbiček shiitake (houževnatc jedlý)
  • 10 cm řasy kombu

Postup

1.

Vodu přivedete k varu.

2.

Přidáte fazole adzuki a houbičky shiitake a řasu.

3.

Vaříte 30 minut.

4.

Odvar scedíte a přelijete do termosky.

5.

Nejprve vypijete 3 dcl a pak každou celou hodinu dcl odvaru.

6.

Pít až do úplného vyléčení, nejdéle týden.

Odvar z Kořene Petržele

Močopudné účinky, vylučování zánětů

Suroviny

  • 1 litr vody
  • 2 hrnky na hrubo nastrouhaného kořene petržele
  • 1 čajová lžička miso pasty

Postup

1.

Vodu přivedete do varu.

2.

Přidáte nastrouhanou petržel a vaříte asi 20 minut na mírném teple pod pokličkou.

3.

Vývar scedíte a přidáte miso rozmíchané v trošce studené vody.

4.

Znovu přivedete k bodu varu a odstavíte.

5.

Nalijete do termosky.

5.

Nejprve vypijete hrnek odvaru, pak každou hodinu 1 dcl.

Heřmánkový Čaj

Protizánětlivé a protikřečové účinky

Suroviny

  • 1 hrnek vody
  • 1 polévková lžíce sušeného heřmánku

Postup

1.

Vodu přivedete k varu.

2.

Přidáte heřmánek.

3.

Necháte louhovat 5 minut.

4.

Pít 3x denně hrnek, po dobu 3 dnů.

Zeleninový Vývar

Suroviny

  • 2 litry vody
  • Odkrojky zeleniny, natě, slupky (např. zelí, celer, mrkev, pórek, petržel, čínské zelí, ředkvičky, brokolice, zázvor)

Postup

1.

Všechnu zeleninu důkladně umyjete.

2.

Vodu přivedete k varu a přidáte zeleninu.

3.

Vaříte pod pokličkou asi 30 minut (v zimě i déle).

4.

Horký vývar scedíte.

5.

Část použijete hned, zbytek nalijete do sklenic a necháte rychle vychladnout pro další použití.

6.

Nedávejte do mrazáku, aby se zachovaly léčivé benefity.

Autor

Napsala jsem pro Vás

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Uzdravte se jídlem!

Pojďte si promluvit, pomůžu vám!
Malá změna vašeho jídelníčku může udělat velkou změnu na vašem zdraví.