Podcast

Počet zobrazení: 1697

Cesta pro všechny: Jak se osvobodit od cukrovky 

Vítejte u našeho podcastu zaměřeného dnes na tematiku cukrovky a možností, jak ji úspěšně překonat.

Podíváme se spolu jak harmonie mezi emocemi, stravou a životním stylem může ovlivnit vaše zdraví a pomoci vám porazit tuto nemoc.

Objevíte zde inspirativní přístupy a strategie, které vám mohou pomoci zbavit se této nemoci a zlepšit váš zdravotní stav.


Podíváme se na vliv emocí, správné stravy a harmonie na zdravé fungování trávicích orgánů, ale také se budeme soustředit na alternativní léčebné metody a nové výzkumy. Náš cíl je poskytnout vám užitečné rady jak cukrovku úspěšně překonat.

 
Připojte se k nám a společně objevíme cestu ke zdravějšímu a šťastnějšímu životu bez této výzvy.

Recepty pro vás

Čaj s dýňovými semínky:

Suroviny

  • 2 PL semínek z dýně Hokkaido

Postup

1.

Semínka opražíme na suché pánvi.
Přivedeme litr vody k varu a vložíme opražená semínka.

2.

Vaříme 20 minut, poté scedíme a podáváme teplé nebo vlažné.

Dýňová krémová polévka

Suroviny

  • 2 hrnky na kostky nakrájené dýně Hokkaido (se slupkou)
  • 1 hrnek na kostky nakrájené cibule
  • 3 hrnky zeleninového vývaru nebo vody
  • 3 PL loupaných dýňových semínek
  • 1 PL sojové omáčky shoyu
  • 1 PL dýňového oleje
  • Zelená petrželka na posyp

Postup

1.

Dýni očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli jemně nakrájíme.

2.

Dýňové semínka namočíme asi na 2-3 hodiny, následně je scedíme.

3.

Do hrnce vložíme cibuli a dýni a zalijeme troškou vývaru. Dusíme na malém plameni, dokud se dýně nepoměkčí.

4.

Směs rozředíme vývarem do požadované hustoty a přidáme dýňová semínka, sojovou omáčku a vaříme ještě cca 3 minuty.

5.

Nakonec vmícháme dýňový olej a podáváme s posypem petrželkou.

Další zdravé recepty a tipy najdete v mé knize "MB Nedělní vaření 

Řasa Hiziki vařená s cibulí a mandlemi

Suroviny

  • ½ hrnku řasy Hijiki v suchém stavu
  • 1 středně velká cibule
  • 1 PL najemno nakrájených loupaných mandlí
  • Voda
  • 1 PL sojové omáčky

Postup

1.

Řasu Hijiki namočíme tak, aby byla ponořená asi na 2-3 hodiny.

2.

Scedíme a nakrájíme na jemno. Dáme do hrnce s cibulí, sojovou omáčkou a zalijeme vodou tak, aby byla řasa ponořená.

2.

Vaříme na malém plameni asi 30 minut, případně přidáme vodu, aby se tekutina nevyvařila.

2.

Nakonec směs smícháme s mandlemi a podáváme jako chutnou a zdravou alternativu.

Těhotenská cukrovka - Strava pro těhotné

  • Připravujeme jednoduchá jídla s láskou.
  • Vaříme základní suroviny, jako jsou obiloviny, luštěniny, semínka, ovoce a zelenina.
  • Vyloučíme mléko a mléčné výrobky, uzeniny a červené maso.
  • Zahrnujeme dostatek ryb, kvalitních olejů a čerstvé zeleniny.
  • Pohybujeme se pravidelně a věnujeme se procházkám.

Autor

Napsala jsem pro Vás

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Uzdravte se jídlem!

Pojďte si promluvit, pomůžu vám!
Malá změna vašeho jídelníčku může udělat velkou změnu na vašem zdraví.