V období podzimu vládu převzaly plíce a tlusté střevo. V tomto období se dá řešit spoustu potíží a já vám je budu postupně přípomínat.
Tyto dva orgány mají pod palcem všechny dutiny, kůži, emoční záležitosti jako je smutek až deprese, a pružnost či zatuhlost, jak celé páteře, tak i myšlení.
Podzim, listí padá dolů a míza putuje ke kořenům. V tomto podcastu se budeme věnovat péči o zdraví v tomto proměnlivém období. Dnes se zaměříme na chronickou zácpu, což je téma, o kterém se veřejně nemluví, ale které může být velmi obtěžující.
Dozvíte se, jak správně navodit pitný režim, co jíst a co vynechat, a jakým způsobem vám může pomoci hořká voda z lékárny. Spolu prozkoumáme způsoby, jak se vyhnout nepříjemným stavům a udržet střeva zdravá. Poslouchejte nás a zjistěte, jak si užít podzim plný energie a dobrého zdraví.
Recept na Kayu rýži na pročištění tlustého střeva
Pomáhá při pročišťování tlustého střeva a podpoře zažívání.
Suroviny
Postup
1.
Rýži propláchněte na sítku v několika vodách a nechte okapat.
2.
Na sezamovém oleji osmažte propláchnutou rýži asi 3 minuty, dokud začne vonět.
3.
Zalijte horkou vodou, přiklopte poklicí a položte nahoře složený ručník.
4.
Nechte do rána takto v teple.
5.
Ráno sundejte ručník a znovu přiveďte do varu, vařte do konzistence kaše (cca 15-20 minut).
6
Přidejte uvařenou zeleninu formou nishime, pickles a opražená semínka.
Recept na Shio Kombu (Kombu se sojovou omáčkou)
Pomáhá proti zánětům tlustého střeva a podporuje čištění střev.
Suroviny
Postup
1.
Nakrájejte kombu řasu na malé čtverečky (např. 1 cm x 1 cm).
2.
Smíchejte kombu s vodou a sojovou omáčkou v poměru 1:1.
3.
Vařte směs tak dlouho, až je kombu měkké a tekutina vyvařená.
4.
Podávejte na talíři k jídlu, např. k kayu rýži.
Recept na Speciální Léčebnou Polévku na Změkčení Stolice ve Střevech
Pomáhá změkčit stolici ve střevech a podpořit zažívání.
Suroviny
Postup
1.
Ječmen nebo ječmenné kroupy promyjte a nechte namočené ideálně přes noc nebo alespoň 5 hodin v třech hrncích vody, v tlakovém hrnci.
2.
Přidejte nakrájenou řasu kombu a namočte spolu.
3.
Nakrájejte kombu na jemné proužky.
4.
Přidejte cibuli, ostatní zeleninu, tofu nebo tempeh a špetku soli.
5.
Natlakujte a vařte na malém plameni po dobu 45 minut.
6.
Hotovou polévku promíchejte a servírujte, ozdobte najemno nakrájenou zelenou petrželkou.
Recepty pro vaše zdraví