Připojte se k nám v našem podcastu. Dnes se zaměříme na to, jak správně využít bohatou nadílku okurek v okurkové sezóně.

Ve druhé polovině se podíváme na to, jak podpořit zdraví tenkého střeva (20:10), které právě teď vládne.  

V podcastu najdete mimo jiné recept na skvělé kvašáky, okurkové limonády, saláty i pleťovou masku pro mladou a svěží pleť. 

Recepty z podcastu najdete v knize Nedělní makrobiotické vaření, kterou vám ráda pošlu. 

Rychlokvašky
Skvělé zdravé Kvašáky na léto (8:46)

Jsou rychle hotové a jsou výborné na léto. Je třeba je spotřebovat brzy.

Suroviny

  • 1 kg okurek
  • 1l vody
  • 30-40 g soli
  • na jednu sklenici okurek: Kolečko křenu, 2 stroužky česneku, 2 kuličky pepře, 2 kulička nového koření, bobkový list, vinný list, višňový list, kopr

Postup

1.

Do sklenice naskládáme kolečko křenu, 2 stroužky česneku, 2 kuličky pepře, 1 kuličku nového koření, kousek bobkového listu, kousek vinného listu, můžeme přidat višňový list, kopr a okurky. 

2.

Uvaříme vodu se solí, necháme vychládnout na 60 stupňů a nalejeme do sklenic.

3.

Lehce zavíčkujeme a necháme na plechu, při kvašení trochu vyteče pod víčky ven.

4.

Necháme kvasit 3-5 dní a můžeme začít používat. Jsou skvělé

Skvělé zdravé Kvašáky na uskladnění (14:00)

Chcete si kvašáky nechat na delší uskladnění? Recept je stejný. Ale: použijte sklenice s normálním víčkem na zavařování, ne šroubovací. Okurky pořádně omyjeme. Použijeme litrové sklenice, okurky do nich pěkně naskládáme až do vrchu. Uvařenou vodu se solí necháme v tomto případě napřed vychladnout, než jí nalejeme do sklenic. Zavíčkujeme napevno, a necháme v teple postavené na plechu, protože trocha vody vyteče v průběhu kvašení. Kvašení trvá déle 10-14 dnů. Na konci kvašení se víčko pevně přicucne a je hotovo - zavařeno. 

Objednejte si můj bestseller a začněte zdravý život

+ DVD

Autor

Získejte skvělé knihy, napsala jsem pro vás

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Uzdravte se jídlem!

Pojďte si promluvit, pomůžu vám!
Malá změna vašeho jídelníčku může udělat velkou změnu na vašem zdraví.