Poslechněte si Dobrou radu ČRo Olomouc s Dagmar Lužnou.
Se strachem v dnešní nejisté době bojuje opravdu kde kdo a strach doléhá také na naše zdraví. Především na ledviny.
Foto: Jiří Matějů, Český rozhlas
A právě ledviny bychom měli co nejvíce chránit až do února. Prohřívejte je polštářem, naplněným na pánvi ohřátou himalájskou solí. Podporujte do Vánoc odlehčenou, ale prohřívající stravou. A proti strachu si připravte odvar z fazolí adzuki. Jaký je recept?
Dobrá rada | Vánoce bez stresu | Dagmar Lužná
Na jeden litr vody dáte dvě polévkové lžíce fazolí adzuki, deset centimetrů řasy kombu, půl hodiny povařte, přecedit přes síto a pak už popíjet deci nápoje každou hodinu v průběhu dne.
Abychom nastávající Advent a také Vánoce zvládli v pohodě a bez stresu a abychom i přes dnešní drahotu dokázali napéci vánoční cukroví chutné, zdravé, ale i levné, doporučuje Dagmar Lužná jít cestou zjednodušování. V jednoduchosti je, podle ní, nejen krása, ale také síla, která nám pomáhá hledat opravdové bohatství. A samozřejmě přidává i pár chutných, zdravých a přitom levných receptů na vánoční cukroví.
Poslechněte si více v Dobré radě s Dagmar Lužnou, výživovou poradkyní, makrobiotičkou a zastánkyní tradiční čínské medicíny