Kvásek dává pečivu bohatou chuť, kterou kvasnice nemohou nabídnout. Kvásek obsahuje různé kmeny kvasinek a bakterií, které vytvářejí jedinečnou chuť a texturu. Kvásek obsahuje probiotika a prebiotika, která mohou přispívat k lepšímu zažívání a zdraví střev. Díky déletrvajícímu kvašení zvyšuje dostupnost minerálů a živin.

Pečivo vyrobené s kváskem má tendenci zůstat čerstvé déle než pečivo vyrobené s kvasnicemi. Kvásek můžete snadno připravit a udržovat doma pouze pomocí mouky a vody.

Poslechněte si spoustu dalších výhod a také několik skvělých receptur. Dozvíte se nejen, jak kvásek připravit, ale i jak ho uchovat a používat. 

A také se dozvíte, co všechno dnes obsahuje pečivo, které si kupujete v obchodě a proč je dobré udělat si doma i vlastní mouku.

Další skvělý podcast ze série Zdraví máte jenom jedno.

KOUZLO KVÁSKU.

Ing.Dagmar Lužná

Autor

Makrobiotické poradenství. Zbavte se zdravotních potíží - pomůžu vám

Získejte skvělé knihy, napsala jsem pro vás

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Uzdravte se jídlem!

Pojďte si promluvit, pomůžu vám!
Malá změna vašeho jídelníčku může udělat velkou změnu na vašem zdraví.