Kvásek dává pečivu bohatou chuť, kterou kvasnice nemohou nabídnout. Kvásek obsahuje různé kmeny kvasinek a bakterií, které vytvářejí jedinečnou chuť a texturu. Kvásek obsahuje probiotika a prebiotika, která mohou přispívat k lepšímu zažívání a zdraví střev. Díky déletrvajícímu kvašení zvyšuje dostupnost minerálů a živin.
Pečivo vyrobené s kváskem má tendenci zůstat čerstvé déle než pečivo vyrobené s kvasnicemi. Kvásek můžete snadno připravit a udržovat doma pouze pomocí mouky a vody.
Poslechněte si spoustu dalších výhod a také několik skvělých receptur. Dozvíte se nejen, jak kvásek připravit, ale i jak ho uchovat a používat.
A také se dozvíte, co všechno dnes obsahuje pečivo, které si kupujete v obchodě a proč je dobré udělat si doma i vlastní mouku.
Další skvělý podcast ze série Zdraví máte jenom jedno.
KOUZLO KVÁSKU.
Ing.Dagmar Lužná